Actueel

Nieuws

Daling woningprijzen: gevolgen voor huis en hypotheek Lokaal nieuws woensdag 25 januari 2023

Daling woningprijzen: gevolgen voor huis en hypotheek

De prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland zijn in het vierde kwartaal van 2022 met 2,4 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Het is de eerste prijsdaling op kwartaalbasis in 9 jaar. Opvallend is dat de prijzen in alle provincies zijn gedaald. Wat kunnen de gevolgen zijn voor jouw huis en hypotheek als de prijs verder daalt?

Opmars hypotheek meenemen bij verhuizing Lokaal nieuws woensdag 11 januari 2023

Opmars hypotheek meenemen bij verhuizing

Afgelopen december werden er 27.308 afgesloten. Dit zijn er net iets meer dan in de maand ervoor. Vergeleken met een jaar eerder ligt het aantal fors lager. Dit geldt vooral voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Door de gestegen rente is het meenemen van de hypotheek is juist populairder. a

Overwaarde woning verzilveren bij dalende huizenprijzen Lokaal nieuws vrijdag 30 december 2022

Overwaarde woning verzilveren bij dalende huizenprijzen

Al enkele maanden daalt de gemiddelde huizenprijs. Dit heeft vroeg of laat effect op de vaak ruime overwaarde van veel woningeigenaren. Overweeg jij jouw overwaarde te verzilveren, bijvoorbeeld voor het verduurzamen van je woning? Dat kan nog steeds prima. Let wel op de mogelijke risico’s. 

Teruglezen nieuwsupdates Ons Dorp fase 2 Lokaal nieuws zondag 18 december 2022

Teruglezen nieuwsupdates Ons Dorp fase 2

Lees hier alle nieuwsupdates van Ons Dorp fase 2 terug!

Nieuwsupdate Ons Dorp: De waarde van een nieuwbouwwoning is stabiel

Nieuwsupdate Ons Dorp; Wordt Ons Dorp ook uw dorp?

Nieuwsupdate Ons Dorp; Thekla Trouw aan het woord

Nieuwsupdate Ons Dorp; We staan voor u klaar.

Nieuwsupdate Ons Dorp; De verkoop is gestart!

Nieuwsupdate Ons Dorp; Eline Cluistra aan het woord

Nieuwsupdate Ons Dorp; De Rabobank helpt u graag verder

Nieuwsupdate Ons Dorp; Speeddate makelaar verlengd!

Nieuwsupdate Ons Dorp; Speeddate met de makelaar

Nieuwsupdate Ons Dorp; De Onderwijzer

Nieuwsupdate Ons Dorp; Start verkoop 19 oktober

Nieuwsupdate Ons Dorp; Natuurinclusief project

Nieuwsupdate Ons Dorp fase 2; De Bloemist

Nieuwsupdate Ons Dorp fase 2; De Machinist

Nieuwsupdate Ons Dorp fase 2; Belangrijke informatie over de verkoop

Nieuwsupdate Ons Dorp fase 2; Previewfase gestart

Nieuwsupdate Ons Dorp fase 2; Verwachtte verkoop gewijzigd

Plan BKR-registratie hypotheken leidt tot verdeeldheid Lokaal nieuws donderdag 15 december 2022

Plan BKR-registratie hypotheken leidt tot verdeeldheid

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) is van plan om ook hypotheken te gaan registeren in het BKR-register. Dit om een completer beeld te geven van de schulden bij huishoudens. Daarnaast is de wens om actief betalingsachterstanden door te geven aan geldverstrekkers. De plannen vallen niet bij iedereen in de smaak. 

Getekend voor hun droomwoning Lokaal nieuws zondag 04 december 2022

Getekend voor hun droomwoning

Nikita en Jon hebben getekend voor hun nieuwe huis in Ons Dorp fase 2.

Van harte gefeliciteerd met de aankoop van jullie nieuwe woning.

Ook wonen in Ons dorp fase 2? Kijk voor het actuele aanbod op de woningconfigurator

Huis en hypotheek: dit verandert per 2023 Lokaal nieuws woensdag 30 november 2022

Huis en hypotheek: dit verandert per 2023

In 2023 verandert het nodige rond je huis en hypotheek. Denk aan de afschaffing van de jubelton, verdere afbouw van de hypotheekrenteaftrek en het aanpassen van de leennorm. Wil je jouw woning isoleren, ook voor één maatregel kan je vanaf volgend jaar subsidie aanvragen. Neem het overzicht door, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Jubelton drastisch verlaagd
Wil je jouw kinderen nog de jubelton schenken? Onderneem dan snel actie. Volgend jaar wordt de jubelton van € 106.671 naar € 28.947 verlaagd. Dit bedrag staat gelijk aan de eenmalig verhoogde vrijstelling. Ook als je nu nog niet het volledige bedrag beschikbaar hebt, kun je nu al wel een schenking doen en deze aanmerken als de jubelton. In 2023 mag je deze namelijk aanvullen tot een ton. Voorheen kon je de schenking spreiden over drie jaar. Die mogelijkheid is beperkt omdat de jubelton in 2024 helemaal wordt afgeschaft.

Wat doet de woningprijs in 2023? Dit denken de grootste banken Lokaal nieuws woensdag 16 november 2022

Wat doet de woningprijs in 2023? Dit denken de grootste banken

De woningmarkt is in het afgelopen half jaar afgekoeld. Waar mensen afgelopen mei nog in de rij stonden voor een woning, ligt het aantal geïnteresseerden nu lager. Voor kopers valt er langzaam weer meer te kiezen, tegen een lagere gemiddelde prijs. Wat verwachten de grotere Nederlandse banken van de woningmarkt in de komende tijd?

Risico op meer huizen onder water nu prijs daalt? Lokaal nieuws woensdag 02 november 2022

Risico op meer huizen onder water nu prijs daalt?

Al vijf maanden op rij dalen de woningprijzen op maandbasis. Bij dalende huizenprijzen bestaat het risico dat woningen onder water komen te staan. Gelukkig is de situatie wel anders dan in bijvoorbeeld 2008 en 2013. We zetten de grootste verschillen op een rij.

Jubelton wordt afgebouwd. Familiehypotheek als alternatief? Lokaal nieuws woensdag 19 oktober 2022

Jubelton wordt afgebouwd. Familiehypotheek als alternatief?

Om de kansen op de woningmarkt gelijk te trekken, wordt in 2023 de jubelton drastisch beperkt. In 2024 wordt die zelfs volledig afgeschaft. Wie zijn kind wil helpen bij het kopen van een woning, moet er snel bij zijn om van het belastingvoordeel te profiteren. Een alternatief is de meer tijdloze familiehypotheek. 

Hypotheekrente stijgt verder. Hoe verlaag je jouw hypotheeklasten? Lokaal nieuws woensdag 05 oktober 2022

Hypotheekrente stijgt verder. Hoe verlaag je jouw hypotheeklasten?

In de afgelopen week voerden banken en verzekeraars massaal verhogingen van de hypotheekrente door. Na eerdere verhogingen heeft de hypotheekrente het hoogste niveau in acht jaar bereikt. Wat kan je doen om jouw hypotheeklasten te verlagen?

Door ontwikkelingen op de financiële markten, is de rente voor vooral langlopende leningen sterk gestegen. Neem een hypotheek met een rentevast termijn van 10 jaar. Deze rente bedraagt nu 3,65 procent, fors meer dan de 0,88 procent begin dit jaar. Een 20-jaar vast rentetermijn ging in dezelfde periode van 1,20 procent naar 3,89. Op een woning van 4 ton is dit een verschil van € 10.760 bruto per jaar.

Prinsjesdag 2022: overzicht maatregelen Lokaal nieuws woensdag 21 september 2022

Prinsjesdag 2022: overzicht maatregelen

Prinsjesdag was in de afgelopen jaren vooral een formaliteit. Dit jaar is het wel anders. Hoge energietarieven en dure boodschappen hollen de koopkracht uit. Een pakket aan maatregelen moet de pijn te verzachten. We zetten de belangrijkste besluiten van Prinsjesdag 2022 voor je op een rij.

Start verkoop 19 oktober 2022 Lokaal nieuws donderdag 08 september 2022

Start verkoop 19 oktober 2022

Ons Dorp fase 2 gaat in verkoop! Op woensdag 19 oktober zullen de 35 woningen beschikbaar zijn. De voorbereidingen zijn in volle gang en op de exacte invulling van deze bijzonder dag komen we later terug. Wel willen we vast de planning rondom de verkoop met u delen, zodat u goed voorbereid bent en weet wat u te wachten staat.

Ons Dorp fase 2 gaat in verkoop! Op woensdag 19 oktober zullen de 35 woningen beschikbaar zijn. De voorbereidingen zijn in volle gang en op de exacte invulling van deze bijzonder dag komen we later terug. Wel willen we vast de planning rondom de verkoop met u delen, zodat u goed voorbereid bent en weet wat u te wachten staat.

Woensdag  19 oktober 2022 - Start verkoop
Op deze datum start de verkoop en zal de woningconfigurator beschikbaar zijn op de website www.ons-dorp.nl. In deze configurator kunt u uw woning samenstellen en aanpassen naar uw wensen. Daarnaast hebben we deze dag nog iets leuks in petto, maar daar zal ik u in één van de komende nieuwsupdates over bijpraten. 

Woensdag 19 oktober 2022 om 12:00 uur uur tot
maandag 31 oktober 2022 om 12.00 uur - Inschrijfperiode
In uw persoonlijke online accountomgeving op de website kunt u vanaf start verkoop uw inschrijving op een specifiek bouwnummer(s) compleet maken. Ik raad u aan om deze periode te gebruiken om een weloverwogen keuze te maken en verschillende opties te overwegen. Het tijdstip van uw inschrijving voor een woning heeft geen invloed op uw kans op één van de woningen.

Dinsdag 1 november 2022 - Toewijzing Ons Dorp fase 2
Wanneer de inschrijfperiode is gesloten, kunt u uw inschrijving niet meer wijzigen. Dinsdag 1 november staat het toewijzingsoverleg gepland waarin de woningen volgens een aantal criteria zullen worden toegewezen. Dezelfde dag zullen alle gelukkige kandidaten door één van de makelaars gebeld worden.

Hoge gasprijs maakt huis isoleren aantrekkelijk Lokaal nieuws woensdag 07 september 2022

Hoge gasprijs maakt huis isoleren aantrekkelijk

Het afsluiten van een vast energiecontract is op dit moment nauwelijks mogelijk. De gasprijs piekt en ook de prijs van stroom zit in de lift. Dit maakt het doorvoeren van energiebesparende maatregelen nog relevanter. Je kan de investering vaak al in twee jaar terugverdienen!

Previewfase gesloten Lokaal nieuws zaterdag 03 september 2022

Previewfase gesloten

De previewfase is gesloten. Alle geïnteresseerden die hun voorkeur in deze fase hebben doorgegeven ontvangen hier punten voor die meetellen bij de toewijzing. Uiteraard kunt u nog steeds uw interesse aan ons kenbaar maken, maar hier worden na 2 september geen punten meer aan toegekend.

Een nieuwbouwhuis kopen? Let op deze aandachtspunten Lokaal nieuws woensdag 10 augustus 2022

Een nieuwbouwhuis kopen? Let op deze aandachtspunten

Kun je het ideale huis maar niet vinden? Of vis je steeds achter het net in deze woningmarkt? Het kopen van een nieuwbouwhuis kan een goed alternatief zijn. De prijs staat vast en de nieuwbouwwoningen worden per loting verdeeld. Verdiep je wel in de verschillen en aandachtspunten. Zo zit de hypotheek bij nieuwbouw iets anders in elkaar.

Nieuwbouwwoning vrij op naam
Een nieuwbouwwoning koop je ‘vrij op naam’ (v.o.n.). Dit betekent dat je een aantal kosten niet hoeft te betalen die bij bestaande bouw wel voor eigen rekening zijn. Het gaat specifiek om de notariskosten en de overdrachtsbelasting.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Hardinxveld-Giessendam.

Aanmelden