Actueel

Nieuws

Prinsjesdag 2022: overzicht maatregelen Lokaal nieuws woensdag 21 september 2022

Prinsjesdag 2022: overzicht maatregelen

Prinsjesdag was in de afgelopen jaren vooral een formaliteit. Dit jaar is het wel anders. Hoge energietarieven en dure boodschappen hollen de koopkracht uit. Een pakket aan maatregelen moet de pijn te verzachten. We zetten de belangrijkste besluiten van Prinsjesdag 2022 voor je op een rij.

Start verkoop 19 oktober 2022 Lokaal nieuws donderdag 08 september 2022

Start verkoop 19 oktober 2022

Ons Dorp fase 2 gaat in verkoop! Op woensdag 19 oktober zullen de 35 woningen beschikbaar zijn. De voorbereidingen zijn in volle gang en op de exacte invulling van deze bijzonder dag komen we later terug. Wel willen we vast de planning rondom de verkoop met u delen, zodat u goed voorbereid bent en weet wat u te wachten staat.

Ons Dorp fase 2 gaat in verkoop! Op woensdag 19 oktober zullen de 35 woningen beschikbaar zijn. De voorbereidingen zijn in volle gang en op de exacte invulling van deze bijzonder dag komen we later terug. Wel willen we vast de planning rondom de verkoop met u delen, zodat u goed voorbereid bent en weet wat u te wachten staat.

Woensdag  19 oktober 2022 - Start verkoop
Op deze datum start de verkoop en zal de woningconfigurator beschikbaar zijn op de website www.ons-dorp.nl. In deze configurator kunt u uw woning samenstellen en aanpassen naar uw wensen. Daarnaast hebben we deze dag nog iets leuks in petto, maar daar zal ik u in één van de komende nieuwsupdates over bijpraten. 

Woensdag 19 oktober 2022 om 12:00 uur uur tot
maandag 31 oktober 2022 om 12.00 uur - Inschrijfperiode
In uw persoonlijke online accountomgeving op de website kunt u vanaf start verkoop uw inschrijving op een specifiek bouwnummer(s) compleet maken. Ik raad u aan om deze periode te gebruiken om een weloverwogen keuze te maken en verschillende opties te overwegen. Het tijdstip van uw inschrijving voor een woning heeft geen invloed op uw kans op één van de woningen.

Dinsdag 1 november 2022 - Toewijzing Ons Dorp fase 2
Wanneer de inschrijfperiode is gesloten, kunt u uw inschrijving niet meer wijzigen. Dinsdag 1 november staat het toewijzingsoverleg gepland waarin de woningen volgens een aantal criteria zullen worden toegewezen. Dezelfde dag zullen alle gelukkige kandidaten door één van de makelaars gebeld worden.

Hoge gasprijs maakt huis isoleren aantrekkelijk Lokaal nieuws woensdag 07 september 2022

Hoge gasprijs maakt huis isoleren aantrekkelijk

Het afsluiten van een vast energiecontract is op dit moment nauwelijks mogelijk. De gasprijs piekt en ook de prijs van stroom zit in de lift. Dit maakt het doorvoeren van energiebesparende maatregelen nog relevanter. Je kan de investering vaak al in twee jaar terugverdienen!

Previewfase gesloten Lokaal nieuws zaterdag 03 september 2022

Previewfase gesloten

De previewfase is gesloten. Alle geïnteresseerden die hun voorkeur in deze fase hebben doorgegeven ontvangen hier punten voor die meetellen bij de toewijzing. Uiteraard kunt u nog steeds uw interesse aan ons kenbaar maken, maar hier worden na 2 september geen punten meer aan toegekend.

Teruglezen nieuwsupdates Ons Dorp fase 2 Lokaal nieuws vrijdag 26 augustus 2022

Teruglezen nieuwsupdates Ons Dorp fase 2

Lees hier alle nieuwsupdates van Ons Dorp fase 2 terug!

Nieuwsupdate Ons Dorp; Start verkoop 19 oktober

Nieuwsupdate Ons Dorp; Natuurinclusief project

Nieuwsupdate Ons Dorp fase 2; De Bloemist

Nieuwsupdate Ons Dorp fase 2; De Machinist

Nieuwsupdate Ons Dorp fase 2; Belangrijke informatie over de verkoop

Nieuwsupdate Ons Dorp fase 2; Previewfase gestart

Nieuwsupdate Ons Dorp fase 2; Verwachtte verkoop gewijzigd

Een nieuwbouwhuis kopen? Let op deze aandachtspunten Lokaal nieuws woensdag 10 augustus 2022

Een nieuwbouwhuis kopen? Let op deze aandachtspunten

Kun je het ideale huis maar niet vinden? Of vis je steeds achter het net in deze woningmarkt? Het kopen van een nieuwbouwhuis kan een goed alternatief zijn. De prijs staat vast en de nieuwbouwwoningen worden per loting verdeeld. Verdiep je wel in de verschillen en aandachtspunten. Zo zit de hypotheek bij nieuwbouw iets anders in elkaar.

Nieuwbouwwoning vrij op naam
Een nieuwbouwwoning koop je ‘vrij op naam’ (v.o.n.). Dit betekent dat je een aantal kosten niet hoeft te betalen die bij bestaande bouw wel voor eigen rekening zijn. Het gaat specifiek om de notariskosten en de overdrachtsbelasting.

Hypotheek meeverhuizen om hoge hypotheekrente te ontlopen Lokaal nieuws woensdag 27 juli 2022

Hypotheek meeverhuizen om hoge hypotheekrente te ontlopen

Veel woningeigenaren nemen bij het verhuizen hun huidige hypotheek mee. Zo ontlopen ze de sterk omhoog geschoten hypotheekrente. Het voordeel in maandlasten kan fors oplopen. Toch is het meeverhuizen van je hypotheek niet altijd de beste optie.

Previewfase gestart! Lokaal nieuws donderdag 21 juli 2022

Previewfase gestart!

Welke woning heeft uw voorkeur? Vanaf nu kunt u uw interesse aan ons kenbaar maken. Op de interactieve kavelkaart kunt u meer informatie over de woningen vinden. Ook staan hier de plattegronden en zijn de prijsranges bekend. Uw voorkeur kunt u doorgeven via deze kavelkaart en door in te loggen op uw persoonlijke pagina. Met deze stap komt u weer iets dichterbij een woning in Ons Dorp fase 2.

AED in Ons Dorp Lokaal nieuws zondag 03 juli 2022

AED in Ons Dorp

In Ons Dorp kijken we om naar alle bewoners en daar hoort ook een stukje zorg en veilig wonen bij.
We willen daar graag een extra bijdrage aan leveren door een AED in dit project te plaatsen. De aanschaf van de AED wordt door Gebroeders Blokland gefinancierd en Alblasserwaard Makelaars zal de energiekosten voor de eerste vijf gebruiksjaren financieren. Hiermee willen we samen een bijdrage leveren aan een fijne en veilige leefomgeving. 

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli Lokaal nieuws woensdag 29 juni 2022

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli

Zoals ieder jaar wijzigt er het een en ander per 1 juli. Dit is ook het geval op het gebied van wonen. Goed nieuws is de btw-verlaging op energie. Daarnaast worden rookmelders verplicht in iedere woning. Deze veranderingen kun je verwachten

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari Lokaal nieuws vrijdag 17 juni 2022

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari

De bruto maandlasten voor een gemiddelde woning met een aflossingsvrije hypotheek zijn verdubbeld ten opzichte van het begin van dit jaar. Veroorzaker is de sterke rentestijging, gecombineerd met de relatief hoge huizenprijzen. Technologiebedrijf Calcasa bracht de details in kaart over deze lastenstijging.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Hardinxveld-Giessendam.

Aanmelden